Muut keskeiset kryptovaluutat

Kryptovaluuttojen markkinat ovat jatkuvassa muutoksessa, ja uusia kryptovaluuttoja lanseerataan jatkuvasti. Tässä on kuitenkin luettelo joistakin keskeisimmistä ja tunnetuimmista kryptovaluutoista (tilanne vuoden 2021 loppuun mennessä), jotka ovat olleet merkittäviä Bitcoinin lisäksi:

  1. Ethereum (ETH): Ehkä toiseksi tunnetuin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen, Ethereum mahdollistaa älykkäät sopimukset ja dekentralisoidut sovellukset (DApps).
  2. Binance Coin (BNB): Binance Coin on luotu Binance-vaihdantapalvelun toimesta, ja sitä käytetään moniin tarkoituksiin Binance-ekosysteemissä.
  3. Cardano (ADA): Cardano on tunnettu tieteellisestä lähestymistavastaan ja keskittyy skaalautuvuuteen, kestävyyteen ja hallinnointiin.
  4. Solana (SOL): Solana on tunnettu korkeasta transaktiokapasiteetistaan ja nopeudestaan, ja se kilpailee Ethereumin kanssa älykkäiden sopimusten alustana.
  5. Polkadot (DOT): Polkadot keskittyy eri lohkoketjujen väliseen yhteistyöhön ja yhteensopivuuteen.
  6. Ripple (XRP): Ripple on keskittynyt tarjoamaan ratkaisuja reaaliaikaiseen rahansiirtoon ja valuutanvaihtoon, erityisesti pankkien kesken.
  7. Litecoin (LTC): Litecoin luotiin ”hopeaksi Bitcoinin kullalle”, ja se tarjoaa nopeampia transaktioaikoja.
  8. Stellar (XLM): Stellar keskittyy yksilöiden, pankkien ja maksujärjestelmien välisten maksujen helpottamiseen.
  9. Chainlink (LINK): Chainlink on hajautettu orakkeliverkko, joka yhdistää älykkäät sopimukset reaalimaailman tietoihin.
  10. USD Coin (USDC): USDC on yksi tunnetuimmista stablecoineista, jotka on sidottu Yhdysvaltain dollariin.

Nämä ovat vain joitakin monista kryptovaluutoista, jotka ovat saatavilla markkinoilla. Markkinatilanne muuttuu jatkuvasti, ja uusia kryptovaluuttoja, projekteja ja teknologioita lanseerataan säännöllisesti.