Tuulilasin korjaus: Onko se kuinka kallista?

Tuulilasi on auton yksi tärkeimmistä turvallisuustekijöistä. Se suojaa kuljettajaa ja matkustajia tuulelta, sateelta ja muilta ulkoisilta tekijöiltä. Tuulilasin vaurio voi siis olla paitsi turvallisuusriski, myös este näkymiselle.

Kiveniskemä

Yleisin tuulilasin vaurio on kiveniskemä. Kiveniskemä syntyy, kun tiellä oleva kivi tai muu esine osuu tuulilasiin. Kiveniskemä voi olla kooltaan muutamasta millimetristä useisiin senttimetreihin.

Kiveniskemä on yleensä korjattavissa, jos se on kooltaan enintään kahden euron kolikon kokoinen. Kiveniskemän korjaus tehdään lisäämällä vauriokohtaan hartsi, joka täyttää vaurion. Hartsi kovetetaan UV-valon avulla.

Tuulilasin korjaus

Tuulilasin korjaus on nopea ja helppo toimenpide. Se kestää yleensä vain noin 30 minuuttia. Korjaus on myös edullinen, sillä se maksaa noin 100–200 euroa.

Tuulilasin korjaus on hyvä vaihtoehto, jos vaurio on pieni ja sijaitsee tuulilasin kirkkaalla alueella. Korjaus ei vaikuta tuulilasin turvallisuuteen tai näkyvyyteen.

Tuulilasin vaihto

Jos vaurio on kooltaan suurempi kuin kahden euron kolikko, tai jos se sijaitsee kuljettajan näkökentässä, tuulilasi on vaihdettava. Tuulilasin vaihto on monimutkaisempi ja kalliimpi toimenpide kuin korjaus. Se kestää yleensä useita tunteja ja maksaa noin 500–1000 euroa.

Tuulilasin vaihto on kuitenkin välttämätön, jos vaurio on suuri tai sijaitsee kuljettajan näkökentässä. Vaurioitunut tuulilasi voi heikentää näkyvyyttä ja aiheuttaa turvallisuusriskin.

Tuulilasin korjaus Espoossa

Espoon seudulla on useita yrityksiä, jotka tarjoavat tuulilasin korjaus- ja vaihtopalveluita. Yksi näistä yrityksistä on Tiptipauto. Tiptipauto on erikoistunut autojen lasinkorjaukseen ja -vaihtoon. Yrityksellä on toimipiste Espoossa.

Tutustu tästä lisää: Tuulilasin korjaus Espoo.

Tiptipauton tuulilasin korjauspalvelu on nopea ja helppo. Korjaus tehdään yleensä saman päivän aikana. Yrityksellä on käytössään modernit laitteet ja materiaalit, jotka takaavat laadukkaan korjauksen.

Tiptipauton tuulilasin vaihtopalvelu on myös ammattitaitoinen ja luotettava. Yritys käyttää vain alkuperäisiä tai hyväksyttyjä lasivaraosia.

Miten toimia, jos tuulilasi on rikki?

Jos auton tuulilasi on rikki, on tärkeää toimia nopeasti. Vaurio voi laajentua ja vahingoittaa koko lasia.

Ensimmäiseksi on tärkeää suojata vauriokohta. Tämä voi tehdä esimerkiksi läpinäkyvällä teipillä. Teippi estää likaa ja kosteutta pääsemästä vaurioon ja parantaa korjausjälkeä.

Seuraavaksi on hyvä soittaa korjaamolle ja varata aika korjaukseen. Korjaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta vaurio ei laajene.

Vinkkejä tuulilasin korjaukseen ja vaihtoon

  • Jos vaurio on pieni ja sijaitsee tuulilasin kirkkaalla alueella, korjaus on yleensä hyvä vaihtoehto.
  • Jos vaurio on suurempi tai sijaitsee kuljettajan näkökentässä, tuulilasi on vaihdettava.
  • Tuulilasin korjaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta vaurio ei laajene.
  • Korjaus kannattaa teettää ammattitaitoisella korjaajalla, joka käyttää laadukkaita materiaaleja.

Lopuksi

Tuulilasin vaurio voi olla paitsi turvallisuusriski, myös este näkymiselle. Vaurioitunut tuulilasi kannattaa korjata tai vaihtaa mahdollisimman pian.

Lue myös: Bitcoin

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

About the author

Author description olor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pulvinar ligula augue, quis bibendum tellus scelerisque venenatis. Pellentesque porta nisi mi. In hac habitasse platea dictumst. Etiam risus elit, molestie 

Vastaa