Suosituin virtuaalivaluutta 2022 – katso TOP5 lista!

By Outi

Mietitkö, mikä on suosituin virtuaalivaluutta vuonna 2022? Mitkä kryptovaluutat kiinnostavat sijoittajia eniten ja mitkä virtuaalivaluutat ovat parhaimpia sijoituskohteita? Listasimme TOP5 suosituinta virtuaalivaluuttaa, joita sinunkin kannattaa pitää silmällä vuonna 2022!

Bitcoin on ylivoimaisesti suosituin virtuaalivaluutta (edelleen)

Mikäli olet yhtään seurannut kryptovaluuttoja, vuoden 2022 suosituin virtuaalivaluutta tuskin tulee suurena yllätyksenä. Mikäpä muukaan se olisi kuin bitcoin!

Bitcoin pitää hallussaan noin 60 % virtuaalivaluuttojen markkinasta. Sen arvo on tipahtanut merkittävästi vuoden 2021 lopulta, jolloin arvo kävi yli 60 000 dollarissa. Yhden bitcoinin arvo on tätä kirjoittaessa noin 20 000 dollarin hujakoilla. Sekin on silti nelinkertainen verrattuna listalla seuraavana olevan virtuaalivaluutan huippuarvoon.

Bitcoinilla on kryptomaailmassa pitkä historia ja sen arvonnousu on ollut hurjaa. Bitcoin on selvinnyt monista haasteista ja sen maksuliikenteen toimivuutta kehitetään edelleen. Kun vertaillaan eri kryptovaluuttoja, bitcoin on pitänyt arvonsa parhaiten. Siksi se on edelleen vuonna 2022 suosituin virtuaalivaluutta.    

Mitä kryptovaluutat oikeastaan ovat? Ota selvää tästä >>

Listan kakkosena on Ethereum

Ethereum on virtuaalivaluuttana erilainen kuin bitcoin. Ethereum ei ole maksuväline, vaan alusta. Sen päälle rakennetaan useimmat hajautetut sovellukset, jotka hyödyntävät lohkoketjuteknologiaa. 

Ethereumin oman kryptovaluutan nimi on Ether ja sen tunnus on ETH. Ethereumin arvo on parhaimmillaan käynyt hieman alle 5 000 dollarissa. Arvossa on tapahtunut merkittävää nousua alle kahden vuoden aikana, sillä 1.1.2021 arvo oli vain 735 dollaria. 

Ethereumiin on tulossa syksyllä The Merge -päivitys. Tämä tarkoittaa, että Ethereum siirtyy proof-of-work -protokollasta proof-of-stake -malliin. Uudistuksen jälkeen Ethereumin kryptovaluuttaa ei siis voi enää hankkia louhimalla. Sen sijaan halukkaat voivat taata omalla krypto-omaisuudellaan Ethereumilla tehtyjen siirtojen oikeellisuuden. 

Uudistuksen jälkeen Ethereum kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa. Lisäksi valuutan skaalautuvuus on parempi. Uudistus on kuitenkin jo viivästynyt aiotusta julkistamispäivästä. Jos päivitys tapahtuu syksyllä, sillä voi olla merkittävä vaikutus Ethereumin arvoon. 

Litecoin on kolmanneksi suosituin kryptovaluutta

Litecoin perustuu bitcoinin koodiin. Valuutta on tullut käyttöön vuonna 2011, joten se on vakiinnuttanut asemansa kryptomarkkinoilla. Litecoin on toiseksi vanhin käytössä oleva virtuaalivaluutta bitcoinin jälkeen. 

Se, miksi litecoin on listallamme kolmanneksi suosituin virtuaalivaluutta, perustuu sen vakauteen. Aloittelevankin kryptovaluuttasijoittajan on helppo hankkia ja säilyttää litecoineja, ja ne säilyttävät arvoaan todennäköisesti paremmin kuin uudet kryptotulokkaat. 

Litecoinien maksimimäärä on noin 84 miljoonaa, mikä on nelinkertaisesti verrattuna bitcoinien määrään. 

Haluatko sijoittaa osakkeisiin? Harkitse osakesäästötiliä arvo-osuustilin sijaan >>

Listamme neljäs on Binance Coin 

Binancen pörssi on toiminut jo vuosia, mutta vuonna 2021 heidän oma kryptovaluuttansa binance coin (BNB) lähti nousukiitoon. Silloin kryptovaluutan arvo nousi yli 500 dollariin, vaikka useimpien muiden virtuaalivaluuttojen arvo laski. Binance coinin markkina-arvo on kaikista kryptovaluutoista neljänneksi suurin. 

Listamme neljänneksi suosituin virtuaalivaluutta Binance Coin on tyypiltään token, jolla oli alunperin tarkoitus alentaa Binancen pörssissä tehtyjen toimintojen kuluja. Nykyään binance coineilla voi kuitenkin ostaa jo muitakin palveluja sekä varata esimerkiksi matkoja netistä. 

Binance Coinin takana oleva lohkoketju Binance Chain perustuu proof-of-stake -protokollaan. Yhtiö on saanut oman arvonsa ja virtuaalivaluutan suosion kasvamaan hyvin nopeasti. Lohkoketjun heikkoutena voi pitää sitä, että tapahtumien oikeellisuudesta vastaa vain 21 validaattoria. Tällainen keskitys voi aiheuttaa riskejä. 

Viidenneksi suosituin virtuaalivaluutta on Ripple (XRP) 

Viidennestä, ja samalla listauksen viimeisestä sijasta käytiin kova kamppailu. Listalle olisi voinut päätyä myös esimerkiksi cardano, bitcoin cash tai meemivaluutta dogecoin. Ripple päätyi listalle kuitenkin siksi, että sillä on todennäköisesti kysyntää myös tulevaisuudessa. Sen kurssin odotetaan nousevan pikku hiljaa, kunnes vuonna 2029 arvon spekuloidaan nousevan jopa yli kahdeksaan dollariin. Se olisi noin 20-kertainen nousu verrattuna nykykurssiin!

Oikeastaan Ripple viittaa käyttöjärjestelmään. Alustan kryptovaluutan tunnus on XRP. Tämä virtuaalivaluutta eroaa merkittävästi esimerkiksi bitcoinista. Ripple -alusta on suunniteltu nopeuttamaan suurten yritysten ja esimerkiksi pankkien välisiä rahasiirtoja. 

Ripple tai sen kryptovaluutta XRP eivät perustu lohkoketjuteknologiaan. Ne eivät kilpaile varsinaisesti muiden kryptovaluuttojen kanssa, vaan alusta tukee myös muiden virtuaalivaluuttojen käyttöä. 

Jos sijoitat XRP:hen, sijoitat siis Ripple -alustaan ja luottamukseen, että insituutiot jatkavat alustan käyttöä myös tulevaisuudessa. Kryptovaluutan määrä on noin 100 miljadia, mutta sen määrä vähenee jatkuvasti. Ripplellä on potentiaalia toimia tulevaisuudessa alustana esimerkiksi kryptovaluuttojen vaihtamisessa muihin valuuttoihin tai hyödykkeisiin. 

Uudet kryptovaluutat saattavat yllättää 

Suosituin virtuaalivaluutta 2022 -listan virtuaalivaluutat ovat melko pitkään käytössä olleita ja suhteellisen tunnettuja, vakaita kryptovaluuttoja. Niidenkin arvo heittelee tyypillisesti huomattavasti enemmän kuin muiden sijoitusinstrumenttien. Parhaimmat voitot saatetaan kuitenkin tehdä sijoittamalla uusiin, vielä tuntemattomampiin virtuaalivaluuttoihin. Niiden arvo heittelee vielä enemmän, jolloin suuret pikavoitot ovat mahdollisia. Tosin myös riski sille, että kryptovaluutan arvo sulaa nollaan, on myös paljon suurempi.

Tilaa uutiskirjeemme sivun alareunasta ja seuraa uusia artikkeleita, niin saat tietoa kryptovaluutoista ja virtuaalivaluuttaan sijoittamisesta!

Lue seuraavaksi: 3 syytä sijoittaa kryptovaluuttoihin >>

About the author

Author description olor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pulvinar ligula augue, quis bibendum tellus scelerisque venenatis. Pellentesque porta nisi mi. In hac habitasse platea dictumst. Etiam risus elit, molestie 

6 kommenttia artikkeliin ”Suosituin virtuaalivaluutta 2022 – katso TOP5 lista!”

Vastaa